Historie

Ria van Eijndhoven, de Brallers (dispuut van de Katholieke studentenvereniging Sanctus Virgilius uit Delft) en anderen organiseerden in 1976 voor het eerste Peetweekend. De ideeën van deze oprichters waren toen hun tijd al ver vooruit. Toen het in de verzorging nog gebruikelijk was om voor de gasten te bepalen wat goed voor hen was, stond bij De Peetfamilie al de wens van de gast zelf voorop. Het Peetfamilie weekend is dan ook altijd een feest geweest waar alles kan en niets te veel is.

Een belangrijk deel van de ruggengraat van de Peetfamilie wordt van oudsher gevormd door de Katholieke studentenvereniging Sanctus Virgilius uit Delft

Een stukje geschiedenis:
Het Peetweekend zou nooit bestaan hebben als Bas en Ria van Eijndhoven niet door Tante Sjoe zouden zijn uitgenodigd op een avondje bij oud-padvinders, die weekenden en gezellige dagen voor langdurig zieken en gehandicapten organiseerden. Daar hoorden Ria en Bas voor het eerst over het jaarlijkse “Klaverblaadjes”-weekend, welke in mei gehouden zou worden, maar er waren te weinig auto’s, geen verpleging etc. Ria mobiliseerde meteen haar gehele vriendenkring, bestaande uit verpleegkundigen en genoeg sterke mannen en het probleem was a la minute verholpen. Ria nam ook de verantwoordelijkheid over voor het transport, de verpleging, de huishouding en het zaterdagavond programma. Bas had assistentie van vier van zijn dispuutsgenoten uit Brall & Co, ook wel de “Brallers” genoemd en hun vriendinnen.

Na het eerste weekend, waarin de teugels veel te strak werden gehouden, volgens Ria, de Brallers en de Brall vriendinnen, besloten ze vaker het weekend te gaan organiseren en namen de organisatie op zich. Tante Sjoe bleef van de oorspronkelijke begeleiders nog lange tijd mee gaan.

De Brallers besloten meteen de zaken anders aan te pakken. Het moest studentikozer worden en een uniekere gebeurtenis! Zo was er op het eerste weekend “nieuwe stijl” een overdaad aan gebak, omdat iedereen zelfgebakken taarten had meegenomen. Dat was nog eens wat anders dan tehuis-biskwietjes! Voor de feestavonden werden er juwelen, schoonheidsspecialisten, avondjurken en een naaimachine geregeld. Alles mocht: de gasten stonden centraal!

Pas in 1979 werd de naam De Peetfamilie bedacht en was Stichting de Peetfamilie een feit. Het motto dat stamt uit deze begintijd, “Er is niets te gek voor Delftse Studenten!”, geldt tot op de dag van vandaag nog!