Verslag peetweekend 2015

Ieder jaar wordt er door 1 van onze gasten een verslag geschreven van het peetweekend. Ook dit jaar is dit gedaan.
Hieronder kunt u het verhaal van Adrie lezen die ook dit jaar weer mee was met het weekend.

Donderdag 14 mei

Deze 4 dagen logeerde we in De Blauwe Kei in Mierlo. Onze slaapkamers waren ruim zodat de rolstoel niet op de gang opgeladen hoefde te worden. Ik sliep met nog iemand op de kamer. We hebben het ontbijt en 2 maal het diner in de groepsaccommodatie gedaan.

Voor de eerste activiteit kreeg ieder groepje een stuk boomstam. Daarop moest de gast de leukste activiteit van de afgelopen jaren schilderen of laten schilderen. Op het stuk boomstam schilderde iemand van mijn groepje een gieter, een troubadour met een trekharmonica en een groot glas met pils. Ik vond de biercantus de leukste activiteit van de afgelopen jaren. Na het eten kwam een zanger met een gitaar liedjes voor ons zingen en later ging ik even naar het kampvuur kijken.

Vrijdag 15 mei

Na het ontbijt zijn we met de busjes en auto’s. De auto’s voor de studenten die ons hielpen. Iemand had een grote sleurhut bij zich en daar konden er veel mee rijden. Op het Peetweekend gaan een aantal professionele mensen mee voor de verzorging. De groep bestond uit ca 17 gasten en veel studenten of oud studenten. Er gingen baby’s mee die nu al een beetje mee helpen in de zorg.

Een groep ging de wandelsafari doen terwijl de andere met de busjes langs de wilde dieren reden. ´s Middags werden die groep gewisseld. De giraf kwam dichtbij bij de busjes om de daken af te likken. De activiteiten van het Peetweekend wordt door de Orga bedacht. Een clubje van 4 à 6 studenten. Het was mooi weer zodat we buiten pompoensoep, lasagne en een aardbeien nagerecht hebben gegeten. De biercantus was gezellig. Er werd goed meegezogen

Zaterdag 16 mei

Overdag zijn we naar Den Bosch gegaan waar ik de Sint Janskathedraal heb bezocht en er een kaarsje heb aangestoken. Ergens heb ik een heerlijke bossenbol en op de markt een haring met uitjes gegeten. Ieder groepje bestaand uit iemand met een beperking en 3 à 5 studenten had een bedrag gekregen om gadgets te halen. Voor mij hebben ze lampion op zonlicht, rode lampionnetjes en ballonnen in hart vorm gehaald om de rolstoel op te pimpen tijdens de gala avond. De lampion op zonlicht hangt nu in de tuin net zoals de vlinders en een lantaarn die zonnecellen hebben. Het is best leuk om als het donker er dan lichtjes in de tuin gaan branden.

Ook kreeg ik een wit hesje en een wit vlinderstrikje om. We moesten een kwartier rijden en lopen van De Blauwe Kei naar een restaurant voor het diner. Op de dag kon elke gast doorgeven welk menu zij\hij wilde. Op de terugweg gaf de rolstoel mooi licht met de lampionnetjes. De diskjockey was al druk bezig met het draaien van muziek waar veel mensen tot diep in de nacht op heeft gedanst.

Zondag 17 mei

Na het opslaan en het inpakken van de koffers en tassen kregen we een uitgebreid ontbijt. Diverse salades en vleeswaren. Luxe broodjes en aardbeien met slagroom. Buiten werd de volgende Orga die voor volgend jaar de activiteiten van het Peetweekend gaan bedenken. Een tegel met de spreuk ´ liever een goede Peet dan een verre buur´ het thema van het Peetweekend kregen de gasten. Na het afscheid nemen zijn we naar huis gebracht. Ik heb genoten van een top weekend.

Groetjes Adrie