Via de volgende link kunt u het verslag van het peetweekend 2016 lezen:

Verslag Peetweekend 2016

Daarnaast maakt ieder jaar  één van onze gasten, Adrie , een prachtig verslag over wat we tijdens het weekend hebben gedaan.

Ook dit jaar heeft hij weer een verslag geschreven.

Donderdag 5 mei1

Dit jaar logeerden we op Recreatiepark Klaverweide in Ellemeet. Ik had nog niet van het plaatsje gehoord. Ik  heb op Google maps het dorp opgezocht. De gemeente ligt op Schouwen-Duiveland, niet ver van de zee.

Tijdens de dagen werd ik door 3 toffe studenten ondersteund.  Team Adrie! Ze haalde mij uit mijn bed en ze legden mij ook weer erin. Ik sliep in het “Klaverblad” en het recreatie gedeelte heette “Distel”, daar kwam een cateraar die de warme maaltijd verzorgde.

Ontvangst en kennis maken met iedereen.

Ieder team moest een ander team met krijtjes natekenen. Ook moesten we bedenken wat voor optreden we met de bier cantus zouden geven. Ik vind het lied What Do You Mean? Van justin bieber mooi. Op vellen papier werden een aantal zinnen uit de tekst van het lied geschreven. ´s Avonds kwam een champagne sabreur die een fles met een sabel open sloeg. Iedereen mocht een beetje champagne proeven. Ik vind het wel lekker, maar om te zeggen je mag mij er wakker voor maken: nee! Geef mij maar gewoon wijn.

Vrijdag  6 mei228

Na het opstaan met de bus naar Zierikzee daar gingen we  op een boot. Personeel vertelde dat de Zeelandbrug is 5 km lang en 16 m hoog was. Op een zandplaat  in de Oosterschelde lagen zeehonden in de zon. Terug naar de locatie. Daar kwamen 4 à 6 mensen van een sterrenwacht uit Middelburg  In de avond was troubajoost aanwezig (trabadour) en na lange voorbereiding hebben we What Do You Mean van Justin Bieber gezongen. Ik had zwembandjes om. We hadden kleurplaten met teksten die we eerder hadden opgeschreven. Het thema van het weekend is: Samen met kapitein peetbaard op avontuur in de melkweg

Zaterdag 7 mei

De tweede dag gingen we richting Bergen op Zoom. Daar heb ik nep papegaaien gekocht (blauw en rood)230

en daarna prachtige pasfoto’s gemaakt voor mijn identiteitsbewijs. Op de grote markt heb ik trappist gedronken en iedereen is bruin geworden. We hebben een beeld geknuffeld (dat was een opdracht) en mijn bril is professioneel  bij een opticien schoongemaakt. Daarna lang gerelaxt bij het huisje en daarna is iedereen in gala kleding verkleedt en ik kreeg een strikje aan.

Daarna is de groepsfoto gemaakt en er waren 3 grote flessen champagne van 3 liter. Toen is er paella gegeten en ik heb mosselen en kreeften geproefd. Vervolgens kwam de disco en er was veel muziek. Om 11 uur moest de muziek uit, dus toen kwam er een “silent disco”. Mensen hadden een koptelefoon op met muziek en als je de koptelefoon afdeed hoorde je helemaal geen muziek en zat iedereen gênant mee te zingen. Er is veel gedanst.

 Zondag 8 mei312

Zaterdag heb ik de knoop doorgehakt. Ik heb iemand naar gestuurd Valys om een bus te laten reserveren. Ik zat ermee, wel of niet naar de Giro. Nu hij zo dichtbij voorbij langs kwam. Tegen tienen werd verteld dat de bus er een uur later er kon zijn.

Thuis op de pc heb ik eerst gekeken en toen de renners dicht bij Het Dorp kwamen, ben ik bij de Amsterdamseweg gaan kijken. De kopgroep met de Arnhemmer die op de Posbank de bergtrui kreeg bestond nog. Bij de 2de doorkomst bij Het Dorp heb ik thuis gezien want ik wilde zien of de roze rolstoel die op de tegels van de Brink geschilderd was vanuit de lucht te zien was. Dat was helaas niet zo.

Het Peetweekend vond ik top!!!

Groetjes, Adrie