Club van 100 stichting de Peetfamilie

Vanaf 2017 zijn wij bezig met het opzetten van een Club van 100 voor ons jaarlijkse Peetfamilieweekend.

Waarom een club van 100?
Het plaatsvinden van het Peetweekend is ieder jaar afhankelijk van bijdragen van studenten, donaties en bovenal de steun van fondsen. Deze fondsenwerving brengt een onzekerheid met zich mee. Het blijkt dat fondsen in het huidige klimaat steeds scherpere eisen stellen en hierbij zou Stichting de Peetfamilie dan ineens buiten de boot kunnen vallen. Hoewel de doorgang van het Peetweekend tot nu toe gelukkig nog niet in gevaar is geweest, is het goed om , met het oog op de toekomst, deze ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Als bestuur van Stichting de Peetfamilie stellen wij de onafhankelijkheid van de stichting ten doel in onze toekomstvisie.

Om hier naar toe te werken, wordt de ‘Club van 100’ opgericht. Deze groep bestaat uit Peetfamilianen die het Peetweekend ieder jaar met honderd euro zullen steunen. Wie kunnen immers het bijzondere gevoel dat de Peetfamilie elk jaar weer weet te creëren, meer waarderen dan de Peetfamilianen zelf?

Wat gebeurt er met het geld?
Belangrijk: het geld zal niet zomaar op de grote hoop verdwijnen. Ieder jaar zal het geld direct ten goede komen van het aankomende Peetweekend. Wij werken voor elk weekend met een soepele begroting, waarmee we met het binnengekomen geld een zo leuk mogelijk weekend voor de gasten willen organiseren. Het geld van de Club van 100 wordt direct besteed aan activiteiten tijdens het weekend.

Hoe kunt u lid worden?
Als u interesse heeft om lid te worden kunt u een mail sturen naar ikwilbijdeclubvan100@peetfamilie.nl of  aanmeldencv100@peetfamilie.nl dan zullen wij z.s.m. contact met u opnemen.  Stichting de Peetfamilie bezit over de ANBI-status. Dit betekend dat donateurs hun giften mogen aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Meer informatie over de ANBI-status, kunt u hier vinden.

Toelichting ANBI status en bijbehorende voorwaarden voor giften.

Particuliere gift

Als particulier kunt u twee soorten giften doen: een gewone gift en een periodieke gift.

Een periodieke gift is een vanwege de ANBI-status van Stichting de Peetfamilie altijd aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. Het aftrekbare bedrag is afhankelijk van u inkomen. Een gift is periodiek als u minstens 1 keer per jaar een bedrag over maakt en deze bedragen steeds (ongeveer) even hoog zijn. Daarnaast moet een periodieke gift worden vastgelegd in een overeenkomst tussen beide partijen.

Een gewone gift kan pas teruggevraagd worden vanaf een bepaald drempelbedrag. Dit drempelbedrag van 1% van uw verzamelinkomen. Deze gift hoeft niet schriftelijk vastgelegd worden, maar moet wel door u kunnen worden aangetoond door bijvoorbeeld een bankafschrift.

Als lid van de Club van 100 kunt u er zelf voor kiezen om eenmalig een bedrag van 100 euro over te maken of voor een termijn van minimaal 5 jaar en dit schriftelijk vast te laten leggen. Deze schriftelijke overeenkomst hebben wij voor u liggen en hoeft niet meer bij de Notaris plaats te vinden. Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere jaren op rij een ‘eenmalige’ gift te doen.

Zakelijke gift

Ook zakelijke giften zijn door de ANBI-status aftrekbaar. Deze gift kunt u aftrekken van uw winst. U moet de giften schriftelijk kunnen bewijzen.

Meer informatie over het aftrekken van uw giften en de ANBI-status kunt u nalezen op de site van de belastingdienst.

Contact

aanmeldencv100@peetfamilie.nl

ikwilbijdeclubvan100@peetfamilie.nl