Organisatiestructuur

Om jaarlijks een succesvol Peetfamilie weekend neer te kunnen zetten, gaat er een behoorlijke organisatie schuil achter de Stichting De Peetfamilie.

Het bestuur
Het bestuur van De Peetfamilie bestaat uit zes Peetfamilianen die zelf al enige jaren meegaan op de Peetweekenden. Naast hun taken als het bewaken van de opgestelde doelstellingen, de financiĆ«le verantwoording, de locatie en het bewaken van de kwaliteit van de weekenden, stuurt het bestuur de “Orga” aan.

Weekendcommissie [“Orga”]
De weekendcommissie, door ons de Orga genoemd, is gedurende het hele weekend ‘gastheer’. Verder stelt zij het programma samen voor het hele weekend, rekening houdend met de doelstellingen van de stichting

Doelstellingen
De stichting streeft ernaar om op een professionele wijze elk jaar met Hemelvaart een lang vakantieweekend te organiseren voor lichamelijk gehandicapten die gebonden zijn aan een rolstoel en nauwelijks de deur uit komen. Het gaat ons er hierbij om dat onze gasten, die altijd afhankelijk zijn van anderen, kunnen doen wat wij als vanzelfsprekend ervaren namelijk: doen waar je zelf zin in hebt.
Verder zijn termen als sfeer, gezelligheid, feest, ongedwongen, studentikoos en uniek essentieel. De stichting besteedt alle mogelijke zorg aan de organisatie van de weekenden. Rekening houdend met de lichamelijke beperkingen van onze gasten en hun wensen, proberen we elk jaar weer een voor onze gasten onvergetelijk en uniek weekend neer te zetten.
Zoals u hier hebt kunnen lezen, gaat er achter de stichting een stevige organisatie schuil. Een van de redenen waarom wij in 2001 genomineerd zijn voor ‘Beste vrijwilligersorganisatie’ in het kader van het Nationaal Compliment.